Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KITERÍTETT CSIRKE & JALAPENO POPPERS

Viktor
2022. 07. 20. 09:16:50

Jalapeno Poppers:

Poppers-t Bogdán Robi (ROB-CHI chili termékek) készített nekünk először, akkora szerelem lett, hogy azóta számtalanszor sütöttünk már mi is, kertipartikon pillanatok alatt kapkodják el a vendégek. 

Akármennyi jalapeno paprikát félbevágunk, a magházat, magokat eltávolítjuk. A szárát nem szükséges levágni, ha a helyén marad, akkor kevésbé folyik ki a paprikába töltött sajt sütés közben.

A fél paprikákat cheddar sajttal megtöltjük, és betekerjük bacon szalonnával, majd megszórjuk egy mérsékelten sós BBQ rubbal, én  a JD’s BBQ Sweet keverékét használtam.

Tepsiben, alutálcán 150-180 fokon sütjük, amíg a szalonna nem készül el.

Tipp: a paprikák alatt sütés közben összegyűlt, szuper aromás szaftot érdemes megmenteni későbbi felhasználásra. Egy jó arrabiata tésztaszósz például nagyon jól feldobható vele.

Kiterített csirke:

A csirke gerincét kivágjuk, a szárnyvégeket levágjuk. A háta helyére fektetjük és kicsit a mellét megnyomva „kilapítjuk”.

A bőrös felét én egyszerű só-bor vagy SPG keverékkel szoktam fűszerezni, a másik oldalra szórok csak összetettebb rubot. Most JD’s SPG + Sucklebusters Honey fűszereket használtam.

Sucklebusters Honey Rub: A Hog Waller rub mézes változata, szuper édes, alacsony sótartalomú, enyhe csípősségű BBQ rub, sertésoldalashoz, császárhoz, csirkéhez a kedvenceim között szerepel.

Tipp: a csirke lábait én össze szoktam kötni, ez később, a sütés közben komoly segítséget jelent a csirkék forgatásánál.

A sütés D-Oven szekrényben történt, 150-160 fokon, a 75 fokos csirkemell készültségig.